Domov‎ > ‎

Zgodovina

ROCKOMOTIVA

Pisalo se je leto gospodovo 2007 in bil je december, v zraku vonj po kuhancu , v kafani pa Andrej, Mare in Robi, trije stari hropci, ki svojih glasbenih želja niso uspeli uresničiti takoj po adolescenci.Zmotno bi bilo pričakovat, da so šli samo na pijačo in kelnarce, kajti padale so velike napovedi o ustanovitvi novega najboljšega benda v deželi Kranjski. Seveda se niso mogli izogniti pohvalam na račun šefovega dobrega okusa pri izbiri strežnega osebja.

Skratka trije hropci so čakali Boštlna, ki naj bi postal prva deračina naše obskurne scene in bi jo požlahtnil s svojim glasom in stasom ter sveže umitimi lasmi. Dogovor o prvi vaji je padel.


Ko se je le-ta zgodila, je na sodelovanje negotovo pristal še Janez, ki je uspel in znal na podstrešju najti svoje zaprašene amerikanske klaviature, (katere nočejo prebavit evropskih 230V in skoraj vsakič nemo prostestirajo v želji po amerikanskih 110).

Kmalu se je zgodilo, da nam je politična policija prodala plac za vaje brez naše vednosti, tako da smo se morali preseliti, na srečo na bolje.

Kot v vsaki veččlanski zasedbi je tudi v tej prišlo do nasprotij. Nekateri člani so imeli težave s preveliko vnemo za skinevanje skladb, drugi  s tempom zaigranih skladb, tretji  pa enostavno niso prebavili količine požrtih slanih prestic na vajah.


Tako se je namesto Mareta v skupini pojavil Andrej MHRC.

Ko pa je po določenem času prišlo še do obsesije našega Boštija z morskimi sadeži, posebej Kalamari, se je zasedba malce zamenjala, recimo pomladila in bendu se je pridružil še novopečeni ruralni govedar, na Dolenjskem poznan kot Đure the Voice.


Od takrat dalje veselo žagamo in preigravamo rock uspešnice, razveseljujemo naše družine na piknikih in čakamo vaš klic, da vam kakšno fletno po domače zagodemo. Ni pa ravno za odmet dejstvo, da ustvarjamo tudi avtorsko glasbo. Prvi naši poskusi se nahajajo na pričujoči strani.

Z Rockomotivo......na pivo?

Comments